Nyt om Corona

Kære forældre

Grundet coronavirus er vi alle ekstra opmærksomme på børn og unge, der viser tegn på sygdom. I den forbindelse kan der opstå tvivl om, hvornår forkølede børn må være i skole.

Børn og unge må IKKE komme i skole, hvis:

• Barnet, udover forkølelse, har symptomer i form af hoste, feber, ondt i halsen, muskelsmerter.
  • Barnets almene tilstand fx i forbindelse med forkølelse eller anden sygdom, gør at barnet ikke kan deltage i hverdagens aktiviteter.

Når skolen ringer børn og unge med symptomer hjem, så er det selvfølgelig for at passe på alle børn og unge i skolen. Vi gør opmærksom på at Dantaxa ikke kører med syge børn.

Børn og Unge må GERNE komme i skole (og sfo og klub), hvis:

• Barnet/den unge er upåvirket, men har løbenæse eller stoppet næse
  • Barnet/den unge som led i smitteopsporing er testet negativ ved 1. test og afventer svar på 2. test

Hvis man viser symptomer på covid-19 i løbet af dagen, skal man hurtigst muligt hjem og blive hjemme 48 timer efter sidste symptom. I skal straks kontakte jeres praktiserende læge med henblik på vurdering og eventuelt henvisning til test. Ved anden sygdom, hvor symptomerne ikke giver mistanke om COVID-19, kan man møde i dagtilbud eller skole, når man igen er helt rask.

Information til forældre ved tilfælde af smitte med covid-19 (pjecen findes på mange sprog): https://www.sst.dk/da/udgivelser/2020/information-til-foraeldre-til-boern-og-unge-i-dagtilbud-og-skole

Greve Kommune har heldigvis haft meget få tilfælde af smitte blandt børn, unge og personale i vores dagtilbud, skoler, sfo’er og klubber, og vi har helt undgået smitteudbrud med flere smittede. Det har både forældre og personale bidraget til og det er vi taknemmelige for.

Det vil vi gerne blive ved med. Derfor skal vi fortsat hjælpes ad med at begrænse spredning af smitten.

Mette Harder souschef i Center For Dagtilbud & Skoler